top of page

NANOTECHNOLOGIE BESTRIJDT 

ADERVERKALKING

WORD OOK 'HIGH ON NANO'

We heten je welkom in de bijzondere wereld van nanogeneeskunde en -medicijnen in de 21ste eeuw! Een tijdperk waarin wetenschappers nanodeeltjes ontwikkelen waarmee het mogelijk is om bepaalde medicijnen (zoals cannabis) heel nauwkeurig -met zo min mogelijk bijwerkingen-  via de bloedbaan af te leveren bij bepaalde ziektegebieden om bijvooorbeeld aderverkalking heel gericht te behandelen.

 

Aderverkalking is de onderliggende oorzaak van de meeste hart- en vaatziekten (waaronder hartaanval en herseninfart) en is daarmee verantwoordelijk voor de grootste kostenpost van de westerse gezondheidszorg. Al in 2005 is in een study in het toonaangevende tijdschrijft Nature gepubliceerd dat cannabinoïden (actieve ingredienten van marihuana) de ontwikkeling van aderverkalking bij muizen kan afremmen. Vanwege typische nadelen van het gebruik van (medische) marihuana -zoals dosering, kans op longkanker en psychotische effecten- heeft dit onderzoek echter weinig opvolging gehad. Door nu de cannabinoïden te 'verpakken' in nanodeeltjes, kunnen de nadelen worden beheerst, of zelfs weggenomen.

 

De stichting High on Nano is een project, opgezet door een groepje wetenschapsliefhebbers uit Amsterdam, en heeft als doel een groot publiek bekend te maken met de mogelijkheden van nanogeneeskunde gebaseerd op cannabinoïden. Het is de bedoeling daarvoor een eerste aflevering van een serie korte documentaires te produceren en de wereld te laten zien wat er allemaal gebeurt op dit spannende gebied van de nanowetenschap.

 

Een belangrijk persoon in de documentaire is Willem Mulder, een 37-jarige Nederlandse chemicus die werkt in New York en Amsterdam. Een ander heel belangrijk persoon... dat ben jij! We willen graag dat je betrokken raakt bij dit project.

 

Kijk gerust even rond op de site, zodat je meer details vindt over onze plannen én wat jij zelf kunt doen om er een succes van te maken...

 

High on Nano maakt een zo groot mogelijke groep mensen bekend met het werk van Willem Mulder en zijn wetenschappelijke teams in Nederland en de Vernigde Staten. Daarbij ondersteunt het de ontwikkeling van een nieuw therapeutisch tijdperk, en pleit het voor de toepassing van alternatieve financiele instrumenten, om innovatieve behandelmethoden tegen aderverkalking te kunnen ontwikkelen.

We willen 'de boodschap verspreiden', en een groot publiek daarmee bereiken, maar kunnen dat alleen met jouw hulp! 

 

Naast het doen van een donatie, bieden we ook verschillende andere manieren aan om betrokken te raken. Bekijk de mogelijkheden en wordt ook enthousiast!!

Eén van onze eerste, meest belangrijke, doelen was het verzamelen van budget door middel van crowd funding. Dit proces is succesvolg afgerond op 16 december 2013.

 

Dit budget wordt nu gebruikt voor de productie, en verspreiding, van een eerste aflevering in een serie korte documentaires (zogenaamde 'shorts'). 

 

Maar schrik niet, jij kunt ook nog steeds betrokken raken door een donatie te doen. Al het extra budget wordt direct ingezet om extra beeldmateriaal te creëren, extra PR uit te kunnen voeren en/of filmfestivals te benaderen voor uitzending. 

SUPPORT THE CHILDREN

bottom of page