top of page

Wat kunnen we doen aan de nummer één doodsoorzaak? High on Nano vertelt het verhaal van Willem Mulder, directeur van het Nanomedicine Lab aan de Icahn School of Medicine at Mount Sinai. Hij heeft een innovatieve aanpak als het gaat om hart- en vaatziekten, nanodeeltjes en een surfplank.

Willem Mulder geeft leiding aan een team van experts in nanochemie, biomedische technologie en moleculaire beeldvorming, om gezamenlijk nieuwe innovatieve nanomedicijnen te ontwikkelen. 

 

Klik hier voor een link naar zijn lab aan de Icahn School of Medicine at Mount Sinai. Publicaties van Willem en zijn team, kunnen gevonden worden via Pubmed en Google Scholar.

 

Wat zijn hart- en vaatziekten? Waarom kunnen deze dodelijk zijn? Waarom is er de afgelopen 30 jaar weinig vooruitgang geboekt in nieuwe therapieen? En… wat betekent "nano" eigenlijk en hoe past deze atypische professor dit toe om deze levensbedreigende ziekten te behandelen?

 

Joggend in Central Park met zijn belangrijkste collega Zahi Fayad, bespreekt Willem geplande experimenten, terwijl hij zich bekommert om bepaalde onderzoeksdetails en peinst over de afstand tussen hem en zijn gezin. In de eerste aflevering ligt de nadruk op Willems passie voor wetenschap, waarin hij met video animaties zijn onderzoek uitlegt. Het leverde een platform voor communicatie over zijn onderzoek, het onderzoeksteam en Willems interesse om te werken met jonge talenten, o.a. via de nieuwe blog. Onderwerpen die worden behandeld zijn het belang van wetenschappelijk onderwijs, het voorkomen van ziekten en innovatieve nanotechnologie (zoals het specifiek afleveren van cannabinoiden en nanoreporter technologie om de uitkomst van chemo te kunnen voorspellen). 

SUPPORT THE CHILDREN

bottom of page